Glädjedödare nr 1

När man ligger och sover som góast, klockan är säkert över 11, så plingar telefonen till - ett sms! Hm, ska man somna om eller gå upp och kika? Självklart är man ju så nyfiken att man bara måste gå upp och kolla, hur skönt det än hade varit att somnat om. Men när man väl har hasat sig fram till mobilen som ligger en bit bort och läser vem det är som skickat, är det då inte halebob som promt måste meddela det ena och det andra! Vilken glädjedödare!

/ Sofia


BARCELONA!

Hej allesammans!

Jag har inte så mycket tid, sitter i Puigcerda hos Marielle och här snöar det!!!!!:D Det har varit hur fint väder som helst! Soligt och varmt! 

Barcelona är superbra och helknasigt! En underbar stad! Jag har så mycket som jag måste berätta men vi får ta det senare.

 Ha det bra!

/ Martin Perjos i Barcelona! :D

God morgon!

Oj vad det snöar! Det är vitt överallt! Men ojsan hoppsan! Jag har ju visst inga vinterskor.. och dom skorna jag har nu är håliga och läcker in... inte så jättebra kanske.. Hursom helst, det får bli en senare fråga..
Idag är jag faktiskt mycket piggare och friskare med febern så jag har faktiskt planerat att hinna med endel idag:

* Städa mitt oerhört stökiga rum (kan ta ett tag!)
* Ta kort på den första snön (Det måste man ju bara göra)
* Plugga svenska (jag antar att jag måste)
* Vila och pusta ut!

/ Sofia


Snart så..!

Jag kunde knappt tro mina ögon när jag kikade ut genom fönstret i morse! Var det inte snöflingor som yrde omkring i massor? Tänk, nu kanske vintern snart är här..!

Påväg!

Nu är jag påväg till Barcelona! Kl 15.00 lyfter planet. Tyvärr så är jag inte riktigt klar än känns det som.
Jag hopppas vekligen att jag har tid att skriva under resan. Håll utkik!

/ Martin Perjos! :)

Mardrömmar inatt?

Visst är det skoj att drömma mardrömmar? Att få vara med om något spännade, riktigt läskigt och sen få vakna upp, tryggt i sin egen säng och konstatera att alltihop bara var en dröm. Det borde ju faktiskt kännas bättre än att drömma om något riktigt kul, något som man verkligen skulle vilja att hände på riktigt. Sen vakna och besviket inse att man bara drömt alltihop.. Då borde ju faktiskt mardrömmar vara bättre! Inte sant?

/ Sofia


Vår väg till framgång!

Här är våran plan på hur vi ska nå stora framgångar (iallafall inom bloggen) dvs få många läsare!

  • Sätta in annons om bloggen i någon tidning, som tex Falu Kuriren eller Malungsbladet
  • Skriva det på hemsidor, tex bilddagboken
  • Kommentera andras bloggar. Då måste de ju gå in på våran och svara och då får vi ju en till läsare
  • Muta folk
  • Skriva bloggadressen överallt på skolan
  • Kommentera Blondinbellas blogg (Det var faktiskt min, Martins, idé)


/ Sofia och Martin


Gud välsigne svordomen

Vad skulle man ta sig till utan svordomar? De löser ju alla problem! Eller, ja.. det känns då lite bättre i alla fall..

/ Sofia

Hurra!

Nu är jag nog kanske klar med min svenska-novell! Hur härligt som helst! Men jag kommer nog inte vara så här glad efter att den rättats dock. Tyvärr blev den för lång, så den är nog mer en roman än novell. Men ändå, JAG ÄR FÄRDIG!!!!!

/ Martin (som är hur glad som helst)!

Bums i säng nu!

...Borde jag nog säga till mig själv, men jag ska bara skriva ett inlägg först innan jag kryper ner! 
Dagen idag kan man nog sammanfatta som ganska dyster. Det har regnat och blåst hela dagen. Men faktiskt så var idrottslektionen helt okej (!). Det var riktigt kul med innebandy. Råkade ut för en krock med klasskompisen Johan, men jag tror att båda överlevde.
Vi får hoppas på en bättre dag imorgon! Men chanserna är ganska stora, det är ju thaigryta till lunch, idrotten är inställd och vi ska förhoppningsvis leka med flytande kväve. Vad nu det innebär!  Men det får vi se imorgon, god natt och sov gott!

/ Sofia


Jack-provning

Den gästbloggande Maaaaadeleine har varit hemma hos mig och provat min jacka, hon ska nämligen också köpa en. Och till skillnad från henne har jag faktiskt viktigare saker i mitt liv än en blogg!

Här kommer iallafall några bilder på hur tokigt det kan se ut! Jag har då inte skrattat så mycket på år och dagar (eller lång tid iallafall)!



Här ser vi då Michelin-Maaaaadeleine!! Jackan är en aning stor kanske



Och så här trött blev hon av all provning!



Till sist, en lite mer "normal" bild


/ Martin Perjos!

Madeleine gästbloggar för tredje gången

Martin är långsam. Inte överkomligt långsam utan riktigt låååångsam. Jag har klickat in mig på bloggen minst hundra gånger de senaste minutrarna, men ingenting händer. Jag har hunnit skriva två inlägg innan Martin ens har tagit plats framför datorn. Men du, jag gillar dig ändå... :)

Madeleine gästbloggar igen

Jag sitter och väntar på att Martin ska ladda upp några jack-bilder på bloggen. Han tog några bilder när jag provade hans jacka.. och jag måste medge att det såg förskräckligt roligt ut! Jackan var stor på alla ledder... :)

Madeleine gästbloggar

Hej
Jag sitter bredvid Martin i datasalen. Om vi pluggar? Nej, tyvärr. Vi skrattar mest åt allt möjligt. Antagligen vet varken Sofia eller Martin att jag "lånar" deras blogg, men vi får ta den diskussionen senare. Hare bra :)


Mästerverk!

Tänk att ett paket köttfärs kan göra en så glad, men ändå sorgsen!! Ja om det ser ut så här så förstår man ju!




Jag vill att skidsäsongen börjar nu så att jag kan visa Marielle hur mycket bättre jag har blivit på att böja på knäna!

/ Martin!

Dumheter!

Jag har precis upptäckt att mitt schema ändras nästa vecka. Tyvärr ändras det till det sämre, jag får många fler lektioner och betygligt tråkigare sådana.

Vad är det för dumheter! Kunde de inte ha låtit det varit som det var? Tur är iallafall att det är FN-dag på fredag och då ska vi göra någonting annat, men det återstår att se om det är något kul vi ska göra. 

/ Martin!

Doris och Gösta

  

Ett av de roligaste barnprogrammen jag minns från när jag var liten, Doris och Gösta. Jag kan verkligen inte motstå dem som sådana här söta gossedjur!

/ Sofia

Mörkare

När jag vaknade i morse var det mörkare än någon annan morgon hittills den här hösten. Det kan bero lite på att det var mulet men visst blir det mörkare och mörkare. Det står inte på föräns det är jul! Snart kommer iallafall snön som kan lysa upp lite!

För er som vill veta hur det går med min svenska-novell så kan jag tala om att det hur dåligt som helst. Jag lider av problemet att den är för lång och det händer inga viktiga saker.  Den ska då ha ett lyckligt slut har jag bestämt, för det har alla bra berättelser!


/ Martin

Hjälp!

Är det för brutalt att dränka en 10-åring? Det borde kanske vara en lugn och mysig stund i sommarstugan istället? En spännande resa till en öde ö? Nej, jag har faktiskt ingen aning om vad min svenska-berättelse ska handla om. Förslag mottages gärna!

/ Sofia

Glasskväll enligt Martin!

Här kommer min version av en glassig kväll!

Kvällen började på ICA med lite beslutsångest över vilken glass vi skulle välja! Tillslut lyckades även jag bestämma mig för en glass och det händer inte varje dag kan jag lova!
När vi kom till skolan fastnade vi framför en dator med bloggning och vetgirig. Självklart vann vi alla matcher vi spelade ( vilket iochförsig inte var så många ).

Vi höll även på att komma med på kör men vi tackade nej, vi hade ju glass som väntade på att bli uppäten!

Kvällen till ära hade jag på mig mina glasögon för att se lte smartare ut! Och visst ser jag mycket smartare ut, även om Sofia tvivlar?

/ Martin

En kväll i glassens tecken

I kväll blev det en glassätarkväll med Martin och Madeleine. Efter att ha funderat ett tag inne på ica köpte vi till slut två sandwish och en twister. Sedan satte vi av mot skolan. Där satte vi oss ner vid datorerna och pluggade, bloggade och spelade vetgirig samtidigt som vi smaskade på glassarna. Jag har inte riktigt bestämt mig än för om Martin såg smartare eller bara knasigare ut i sina stora glasögon.. 

/ Sofia


                                     
                                           


Svenska-prov

Idag hade jag prov/test i svenska om stor bokstav skiljetecken och andra skrivregler. Tyvärr gick det ganska dåligt och jag satt som vanligt kvar längst. Svenska är ändå min grej så det borde ju gå bra kan man ju tycka, men inte.
Men jag kommer fortsätta tycka svenska är otroligt kul!

Nu, ikväll blir det glass-ätning! Mer om det får ni höra och se senare!


/ Martin


Gymmat loss!

Idag har vi gymmat så det har stått härliga till på dagens idrottslektion! Vi har lyft allt som går att lyftas och nu så hoppas vi på riktigt starkare muskler. Madeleine, våran trogna vän, har nu väldigt bråttom! Duschen väntar. Hej så länge!

/Martin och Sofia

Martin och Sofia här! Alias Bing och Bong

Hej och välkomna till våran, Martins och Sofias, gemensamma blogg! :)


  


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0