NYÅRSAFTON!

Gott Nytt År!


/
Martin

Herr Syrsa!

Till mitt försvar så vill jag säga till Herr Syrsa att jag ju inte alls snodde din replik!
Jag sa ju faktiskt: "från mig alla till er alla en riktigt god jul!"
Inga "oss" där inte!



/ En vänlig men bestämd Martin!

Dunderklumpen?

 

Någon som vill se på Dunderklumpen med mig?

/ Sofia

JULAFTON!!! :D

Nu är det julafton! :D God Jul på er allihopa!


Från mig alla till er alla en riktigt god jul!!



/ Martin


Nu är jag redo!

Äntligen! Nu har jag till slut klätt alla de fem granarna som skulle kläs, och mitt rum är helt städat. Ser så gott som nytt ut (okej, det var en överdrift)! Så nu kan julafton anlända!

Kan ni tänka er? Om bara 30 minuter är det ju julafton! Det är lite sorgligt, tragiskt och hemskt. Men mest kul, såklart!



/ Martin

Martins önskelista

Här nedan följer ett urval av saker som står på min önskelista:

  • En trevlig jul! (står alltid överst på min önskelista)
  • Fred och lycka till alla!
  • De skidor som jag skulle ha fått när jag fyllde år, som var för snart ett år sedan
  • En skjorta som jag vet att jag kommer få. (jag var med när den inhandlades)
  • Skidhjälm. Min nuvarande är för liten.
  • Ett stort kort på mig. Jag vill byta ut det gamla, fula som står på bordet.
  • Mörk trähylla
  • Grön telefon (inte mobil) som de har på flygplatsen i Las Palmas!
  • Skrivhäften. Vi skriver som tokar i skolan.
  • Lagning av mina byxor av mormor!



/ Martin


Snart så..!

Nu är det bara två dagar kvar till julafton! Jag hoppas verkligen att tomten ger mig en flygande matta i julklapp för det står överst på min önskelista! Får jag inte det hoppas jag på en randig nattmössa eller tandem-pulka..

/ Sofia (Som för övrigt har varit väldigt snäll i år och förtjänar många klappar)

 

Julavslutning!

Imorgon ska vi mingla loss!!!



  / Martin

Men vad har du ätit?

   


Hemvändare, muffinsar & lycka när den är som bäst!

Alldeles nyss var Marielle och Julia här och vi hade en finmiddag klockan tio på kvällen! Smaskens! Supertrevligt var det! Hur härligt som helst att Marielle äntligen har kommit hem på sitt lilla julbesök! Och den lilla ängeln hade med sig en Maadelena-muffins (denna stavning är ny för var eviga dag)!! Tänk att hon kom ihåg! Jag blev vekligen jätteglad! Inte bara över muffinsen utan över alltihopa! Jag vill spara muffinsen i all evighet men tydligen blir den sämre snabbt så jag ska äta den imorgon. Och jag ska njuta!!!





/ Martin


Fula älghorn!

Martin och älghorn går inte ihop! Eller man kanske ska säga döda älghuvuden! Varför skulle någon vilja hänga upp något sånt på en vägg? Är det för att skryta? Eller för att man tycker det är fint? Nej, det sista kan det inte vara, det är jag helt säker på. Tyvärr så är det så att det har hängts upp ett till älghuvud i våran stugan i Sälen. Som om det inte räckte med det skräckinjagande huvud som redan hängde där? Men nej! De skulle bums ha upp ett till, bara för att morfar råkade skjuta en älg under det här årets älgjakt!

Jag tycker bara dom är hemska och fula, jag kan knappt titta på dom! Jag blev genast inte så sugen på att åka dit igen, jag som trodde att ingenting kunde ändra på det! Men sen hängde man upp en död älg och vips så var den borta!

Varför? Jag frågar mig själv varför?


/ Martin

Kors i taket!

Nu i helgen när vi var i Sälen så frågade pappa hur många potatisar jag ville ha när vi skulle äta och då, utan att tänka, så svarade jag att jag bara ville ha en. Pappa sa då bara "ja, okej". Jag blev då tvungen att fråga om jag verkligen fick ta bara en, och det var inga hela potatisar det här, utan det var halvor, och ja svarade han. Oj! Kors i taket! Jag fick lov att ta bara en potatishalva! Det har jag aldrig fått förut! Minsta möjliga då har varit 1,5. Visserligen vill jag inte längre bara ha en halva, men ändå. Jag tycker att det är väldigt coolt att jag nu får ta bara en halv potatis om jag så skulle vilja!



/ Martin

Martins planering

Nu när julen är så nära måste jag börja planera. Men det är ingen vanlig planering! På julafton måste jag alltid tvätta mig, klippa naglarna och sätta på mig fina kläder. Det har mamma alltid varit väldigt sträng på. Så har det alltid varit. Men det har tyvärr inte alltid varit så uppskattats. När jag var liten hatade jag att duscha, jag ville alltid bada badkar, men jag vet inte varför men på julafton så var det duschen som gällde. Och jag ville ju inte duscha, det fanns ju så många andra saker som var betydligt roligare att göra på en julafton, som tex att se på tv, busa och läsa på julklapparna. Så då bråkade jag med mamma och då hotade hon med:
Mamma: "Om du inte gör det så låser vi ute jultomten och då får inte du några julklappar!"
Och envis som jag är så svarade jag snabbt och skarpt:
Martin: "Det gör inget. Av honom så får vi ju ändå så bara strumpor, en bok och ett par kalsonger!!!"
Men det blev lyckat ändå till slut!

Dessa tider här helt förbi. Nu måste jag duscha och klippa naglarna och göra allt som hör där till på juulaftonsmorgonen. Det har blivit en tradition! Så nu måste jag tajma in så att jag inte klipper naglarna för tätt inpå så att det inte blir så att jag inte har några kvar att klippa på den stora dopparedagen!


/ Martin

Pepparkakebak!

Igår bakade jag ljuvliga pepparkakor! Nassar (bland annat) blev det ju såklart! Som vanligt så blev ju varje liten kaka ett mästerverk i sig! Himmelskt gott! Mycket bättre än konst! Nu väntar jag bara på att få baka mitt andra favoritjulgodis: Åregodis! Mumma!





Jag vet inte vad det är med alla lärare! Först sa Marit helfel förra veckan och nu idag sa både Håkan och Susanne fel! De borde nog gå i pension, eller åtminstone ta jullov! Fast jag tycker det är roligt att även dom kan göra fel, även om dom vägrar inse det själva!


/ Martin

Upprörd!

För det första måste jag bara säga att jag tycker att Karolina Fjellborg, som skriver i Aftonbladet, bara håller med allt det som Idol-juryn tidigare har sagt. Visst, man kan tycka lika, men hade inte dom funnits där, hade hon tyckt lika ändå? Nej, antagligen inte! Jag tyckte att hon skrev bra saker i början, jag höll verkligen med henne. Men nu är allt som hon skriver väldigt likt en viss jurys ord.

Och för det andra så kan jag inte förstå hur alla kan tycka att Robin B gjorde Fields of gold så bra. Jag tyckte det var vedervärdigt! Okej, så hemskt var det kanske inte, men väldigt nära. Den låten är så fin egentligen (iallafall Eva Cassidys version) och jag har starka minnen till den. Och sen kommer han och verkligen förstör allt! Det gör mig ledsen!


/ Martin

Hjärtattack!

Mycket sent igårkväll råkade jag av misstag klicka in mig på den här bloggen. Och mitt framför mina otroligt sömniga ögon finns nu den är hemska bilden (visningsbilden, se ovan) och lyser med all sin förskräcklighet mitt i ögonen. Jag ramlade av stolen av all förvåning. Så hemsk är den! Efter det var jag inte det minsta trött. Jag som lite oskyldigt bara klickade fel. Men ni, och jag, kan vara lugna, vi ska byta bild. Vi lovar! 

/ Martin


Snö, snö och åter snö!

Hela denna helg har jag varit i Sälen och åkt skidor!

Och det har snöat på mig! Och då menar jag inte att det har kommit några små flingor utan här har det bokstavligen talat vräkt ner! Jag kunde knappt ta mig någonstans! Men snö tackar jag för, o du store Kung Bore (vilket rim!)! Mer av den varan vill jag ha! Snö=vitt guld!

Dock blev inte min julskyltning lika bra, inte lika mysig som jag hade hoppats! Men idag började julkalendern (!) och allt är hur mysigt som helst nu! Julen är bäst!

/ Martin


RSS 2.0