Spanska är mitt enda hopp!

Nu är spanska mitt sista och enda hopp! Det är det sista ämnet som jag fortfarande har en chans i!

En efter en har ämnena som jag varit bra i förut försvunnit. SO, som det hette förut, var för många delar och jag var helt borta i det flesta. Nu för tiden har vi bara tråkig samhällskunskap som jag inte ens orkar bry mig i och inte kan jag något heller. Men min lärare Håkan är iallafall fast besluten om att jag visst kan. Tur att iallafall en av oss tror det även fast det är fel. De andra SO-ämnena som jag åtminstone var någorlunda i har vi inte ens. Och i svenskan har jag ju fått höra att jag inte alls var så bra som jag trodde.

Idag fick vi tillbaka en uppsats i engelska. Till saken hör att engelska har varit det ämne som har gått allra bäst ända sedan sexan. Men på denna uppsats gick det tokdåligt. Jag var inte helt nöjd när jag skrev den, men jag trodde verkligen inte att det var så dåligt. Visserligen var inte betyget fy skam, men det duger inte!

Så nu är spanskan mitt sista hopp! Vi ska ju ha ett prov snart så fattas bara att det också går dåligt så att jag inte har något ämne kvar att vara glad över! Något som verkligen överraskade mig positivt var matte-provet som vi fick tillbaka idag. Jag hade nästan VG+! Det här provet var mycket svårare än tidigare tyckte vi allihopa och sen så går det bättre på det härän tidigare! Jag skulle bara ha med fler uträkning och det hade jag verkligen inte kunnat haft. Det är faktiskt helt sant, så snälla, kom inte och säg något annat, låt mig bara glädjas över detta nu!


/ Martin

Skidåkning är livet!

Nu har jag ääääntligen åkt skidor efter en "lååång" sommar! Skönt! Det gick väl inte direkt superbra, jag var faktiskt dålig. Men bättre ska det bli, jag lovar, jag ska åka tills jag stupar!

Det absolut första jag gjorde var att vurpa (innerskida) och ont gjorde det också, det gör faktiskt ont än. Så klantigt av mig! Visst vurpar jag hela tiden men det här var verkligen bara klantigt och onödigt. Jag var inte van och inte beredd och backen var lömsk och isig. Jag svängde som vanligt och lutade mig inåt lite för mycket och tog inte alls i med benen och vips så var hela jag snöig! Men men, sånt händer!

På lördagen var jag i Tandådalen och på söndagen i Lindvallen. Jag är faktiskt lite besviken på Tandådalen, två säsongspremiärer i rad har backen varit ganska dålig. Men Lindvallen chockade mig helt! Det var hur bra som helst! Det är sådana dagar som man lever för!
När vi var påväg hem startade inte bilen för att morfar hade lyssnat på radion. Men till slut kom det en vänlig människa och gav oss ström och energidrycker!

Och Maaadelen tror inte alls att det är ansträngande med skidåkning, hon tror att jag är ute och fesåker. Men ack så fel hon har! Då vet hon inte mycket!


Skidåkningen har verkligen hjälpt mig genom livet och vad skulle jag ta mig till utan den!  




/ Martin

Fika med maränger och deg!

Hej!

I fredags kväll följde jag och Natalie upp vårat fika som vi hade för några veckor sedan. Då mumsade vi på pepparkaksdeg och Ben & Jerry´s-glass, denna gång blev det pepparkakedeg och maränger! Lite udda kan det tyckas, men supergott! Kanske inte det mest typiska fikat, men jag och Natalie verkar ha ganska lika smak! Det snöade också på oss, urmysigt! Jag börjar få julkänsla på allvar redan nu och det blev inte sämre för att mormor tog fram adventsljusstakarna i Sälen! Jag har inte läst Marielles blogg nu på ett tag men när jag gör det så ska jag tydligen få ännu mera julkänsla! Underbart!




/ Martin

Veckans FREDAGSFIKA




....... kolapaj! 

En upptäckt!

Jag har just upptäckt att efter franska-provet idag så har jag bara två prov kvar denna termin. Nämligen spanska och matte. Matten är ju lite värre men spanskan är ju iallafall bra! Men jag har ju även en massa andra uppgifter som ska göras och lämnas in, men om man bortser från dem så har jag inte så mycket kvar tills det är jullov. Det är exakt en månad kvar idag!




JAG VILL HA JUL!!!



/ Martin




Spådom om våran framtid!

Igår spådde jag Maaadelen och Sofia med hjälp av en kortlek! Det var många intressanta saker man fick veta:

Jag kommer flytta till USA men sen flytta hem igen i flygande fläng. Jag kommer även att bli känd, megakänd! Och det blir jag genom att jag råkar skjuta Barack Obama, som klarar sig som tur är, för att jag inte får tälta utanför Vita Huset och därför åker jag tillbaka till Sverige med flygande fläng där jag medverkar i Stjärnor på is. Jag kommer flytta tillbaka till USA flera gånger och även till andra länder. Jag kommer söka asyl i 80 länder, bl a USA, fast dom vill inte ha dit mig. Jag kommer bli terrorist och störta Vita Huset och flytta in där, men tillsammans med Barack Obama och George Bush. Jag kommer även extra-knäcka som skolfotograf och ta kort på NV och mig själv nästa år. Jag kommer även ha en vit Saab som Paris Hiltons hund, som jag som tur är byter namn på, kommer köra. Jag kommer få en amerikansk dialekt när jag pratar svenska. Jag är glad mot världen men den ger inget tillbaka till mig.

Maaadelen kommer att bo hemma hela sitt liv. Men hon kommer flytta till Mora, men bara en vecka bor hon där och då måste ju hela familjen flytta med dit. Hon kommer att bli byråkrat och extra-knäcka som naprapat. Hon kommer gifta sig med kung Harald av Norge och få ett barn som Sofia sedan kommer kidnappa. Jag kommer att skjutsa Maaadelen till BB när hon ska föda, men jag kommer inte köra för fort så barnet kommer födas i bilen. Maaaadelen kommer aldrig flytta från Sverige, så hon och kung Harald måste ha ett distansförhållande över gränsen. Hon kommer se/träffa sin blivande man i Småland. Hon kommer även att ha en dop-fest och jag får komma men inte Sofia, men eftersom jag och Sofia kommer att sitta ihop så kommer båda vara där, men vi kommer somna i ett hörn. Hon kommer också få en skånsk dialekt som även jag kommer att prata när jag ringer till henne.

Sofia kommer att flytta upp till Kiruna helt ensam medan jag och Maaadelen kommer bo på samma ställe. Hon kommer skriva brev till oss varje dag men vi kommer inte svara. Men vi kommer iallafall hälsa på varandra en gång om året och fira jul tillsammans. Hon kommer träffa sin blivande man innan vi tar studenten men det kommer vara en främling. Hon kommer jobba som biologi-lärare och lära ut periodiska systemet. Hon kommer aldrig lämna Sverige. Dock kommer Sofia vara töntig hela sitt liv. Hon är den enda av oss som kommer vara lyckligt gift.


Vi fick även veta att Linda Rosings läppar är helt äkta, jag är snygg och kommer bara bli snyggare och snyggare, Blondinbellas ena halva av munnen kommer alltid vara på svaj, Johan i Idol ser ut som om han vore 5 år, Maaadelen är fem år och Gud finns inte men han/hon är ändå dum i huvudet! 

Men det mest spökligaste av allt var när det ringde på Sofias mobil och korten spådde att det var Filippa Reinfeldt som ringde och så var det det! Kusligt!


/ Spåare Martin

Världscupen

Nu har äntligen den alpina världscupen dragit igång! Okej, de smygstartade i Sölden den 25-26 oktober men då var ju jag inte ens hemma så det är nu som det börjas på allvar!

I helgen var de i Levi i Finland och det var slalom som gällde. Det gick ju bra för damerna i lördags men inte fullt lika bra för herrarna idag, men okej ändå.

Nu väntar jag bara på att jag också ska få börja åka igen efter en "lång" sommar. Det var meningen idag men snöstorm och halka gjorde så att mormor och morfar ville stanna hemma.



Denna helg har inte varit bra, jag har inte gjort något vettigt alls.


/ Skidsugen Martin

Inte mörkrädd.. alls!

Nu är det riktigt mörkt. Alldeles kolsvart om man ska vara exakt. Inte ett knyst hörs.. Jag är nog helt ensam här i skolan. Men det är väl kanske inte så konstigt på en fredag, bara dom riktiga pluggisarna är kvar.. Typ jag :P

/ Sofia


jag är dig på spåren..!

Vilar det en förbannelse över mig när harpan aldrig går ut? Vem har uttalat den? Erkänn eller dö! Tips om den skyldige mottages gärna..

/ Sofia


Ord från hjärtat!

Jag har bara en sak att säga: TURKISK YOGHURT IS THE SHIT!!!! :D



/ Martin

I drömmarnas värld

Inatt drömde jag en sån märklig dröm.. Jag drömde att jag åt en jätte-marshmallows. När jag sen vaknade var kudden borta..

/ Sofia


Bra-Martin

Idag har jag faktiskt varit bra! Bara att jag tog mig upp ur sängen är ett litet mirakel. Sedan i skolan har jag verkligen försökt och på spanskan så fick vi tillbaka våra reseberättelser som vi skrev för ett tag sedan och det gick tydligen jättebra! Jag är mer än supernöjd! Jag har sagt nej och sagt vad jag tyckte och ändå kunnat skratta!

Jag har dock kvar idrotts-pluggning och jag är helt slut just nu. Men det spelar faktiskt ingen roll för nu är jag bara nöjd!

Förresten så har jag ju namnsdag idag! Det är ju kul! Det var värst så många som visste att jag heter Martin! Men man tackar! Så grattis alla Martinar och Martinor där ute!

/ En nöjd Martin

En ursäkt

 Jag ser att Sofia har bloggat ganska flitigt och jag inte fullt lika flitigt. Ni får ursäkta mig, jag har verkligen fullt upp. Hela mitt liv är ganska upp och ner just nu och skolan är bara för mycket. Har ingen ork till något känns det som. Och det blir inte bättre precis av att vi har idrotts-prov imorgon som jag inte pluggat alls till. Men som bekant så går det ju som det går.

Jag ska nu iallafall försöka bättre mig! Så håll ögonen öppna!


/ Martin

Barcelona + 1992 = sant

Hej! Jag vet att jag tjatar om resan som var för ett tag sedan nu, men jag lovar att det här ska vara det sista inlägget (dock ett väldigt långt sådant, för nu tar jag allt i en smäll). Har så mycket i fingrarna som måste ut, ni får ursäkta.

Söndag

Den underbara superbraiga Marielle kom ner till oss från hennes lilla bergsby och hälsade på oss för dagen! Som jag längtat! Vi gav henne bland annat tröstgodis (alla Sofias trollformler kan slänga sig i väggen, den här mirakelmedicinen botar allt!)! Superbra uppfinning! Vi allihopa hoppade på en turistbuss och åkte runt staden och såg massa sevärdheter och femtio-elva olika casas, den ena berömdare än den andra!

Alla städer har ju en grej som liksom är den stora Grejen. London har Big Ben och Paris har Eifeltornet. I Barcelona heter den grejen La Sagrada Familia! Det är en orealistisk, overklig och storslagen katedral som sträcker sig långt upp i skyn! Helknasig, men absolut sevärd! Det roligaste av allt är att de inte har byggt färdigt den än, trots att de har hållit på i mer än hundra år! Lite typiskt Spanien faktiskt. Frågan är om den någonsin kommer att bli klar.




På den här underbara turen fick vi även se Parc Güell. Det var en park med massa konstiga figurer och "monster"! Som i en saga! Marielle tyckte det såg ut som Hans och Greta och jag håller med. Parken var nog det bästa på dagen, förutom Marielle som slår allt!


Måndag
 
Vi åkte turistbuss även denna dag, dock utan Marielle som var hemma i sin by
:( Färden gick till berget Montjuic, "judarnas berg", där många av OS-arenorna från OS 1992, som gick i Barcelona, finns. Magnifik utsikt. Åkte en linbana upp till stadens gamla men vackra slott och där var utsikten ännu vackrare.

World Trade Center må ha rasat men nu har jag besökt det iallafall. Det var visserligen inga höga torn, men ändå! Tog även ett besök på stranden i samma veva!

Efter bussturen satte vi oss på ett café på Plaça de Catalunya, det är stadens mittpunkt och där är alla människor. Alla städer har en gata som är den stora Gatan som har något extra. Stockholm är Drottninggatan, Göteborg har Avenyn, Oslo har Karl Johan och Paris har Champs Elysée. Barcelona har La Rambla. När vi satt där på caféet så lät faktiskt mamma mig springa till hotellet (OJ!) och för att komma dit måste man gå Ramblan. Det var inte det enklaste kan jag lova. När jag gick där gjorde jag en del påkommanden:
1. Man håller till höger på La Rambla
2. Har du bråttom tar du vilken sida som helst, vilket oftast blir vänster
3. Alla ska åt samma håll som du ska åt
4. På vissa delar av gatan är det extra mycket folk
5. Det är trångt
Jag hade en kille framför mig som såg ut att kunna det där så jag följde efter honom och det gick bra och väldigt fort då. Men sen typiskt skulle han svänga och jag tänkte: nu är jag det ute med mig. Men det gick faktiskt bra, jag sitter ju här idag!

Tisdag

Rebeca, mamman i Marielles au pair-familj, hämtade oss I Barcelona (hon jobbar där ibland) och så åkte vi upp till bergen och Puigcerda och Marielle. I Barcelona regnade det men när vi kom till bergen så hade regnet blivit till snö. Kan ni fatta vilken lycka, SNÖ! Helt ofattbart! Åkte om deras hus och hälsade på pappan och barnen och då tog vi med oss Marielle till familjens hotell där vi skulle bo. Hon tog med oss på sigthseeing-tur genom byn som är urmysig. Vi tog även en snabbis till Frankrike. Så nu har jag besökt ett nytt land som jag kan pricka av på min besökslista. Här är listan i den ordning länderna är besökta:
Sverige
Norge
Spanien
Grekland
Danmark
Brasilien
Frankrike
Ja nu är det inte så många kvar, haha! Dock blev det inget besök i Andorra tyvärr, men det kommer nog.

Onsdag

När vi vaknade var det helt vitt ute. Jag & Marielle hann även med att gymma lite på morgonen. Så jag har inte varit så lat. Till frukost åt jag en Madelena-muffins (vet ej hur det stavas). Den är nog uppkallad efter dig Maaaadeleine! Superduperdundergod!  Lunch åt vi med familjen som hade världens häftigaste lampa! Det var två korsade skidor!  Maten var typisk spansk/katalansk, det var bl.a. grön mos! Gott var det! Åkte sedan världens dummaste omväg med bussen/tåget påväg hem till Barcelona igen. Det tog då 4 h istället för 2. Detta skidställe kommer jag att komma tillbaka till och åka skidor, var så säkra!



Torsdag

Den här dagen hade vi bestämmt oss för att åka till staden Figueres, som ligger två h norr om Barcelona, och Salvador Dalí-museet eftersom det var den konstnären som jag arbetade med i nian på bilden. För att komma dit var man tvungen att ta tåget från stadens jättelika tågstation Barcelona-Sants. Det var inte det enklaste kan jag tala om! Vi kom fram iallafall och möttes av ett tokigt museum med ägg på taket!! Det var jättebra och jättekonstigt!



På kvällen senare i Barcelona fick jag beskåda ungdomarnas uteliv! Det är konstigt att de kan vara ute sent på en torsdag men de börjar ju 9.30 dagen därpå. Iallafall så det som gällde var att stå och hänga på Plaça de Catalunya och röka. Det kan tyckas tråkigt men de verkade roade. Jag undrar om det är Pl Catalunya som är deras svar på Niss eller Toms eller vart i Malung det nu är coolast att hänga utanför. Skillnaden är att där passerar massvis med folk hela tiden, i Malung får man vara glad om man ser en bil på en timme.


För övrigt så kan jag tala om för er som vill ha koll på modet att det ska tydligen vara stövlar för tjejerna. Inte gummistövlar utan läder, helst svarta som är slappa längst upp. Och för killarna är det stora, svarta solglasögon som är helt raka där uppe och runda där nere (vet inte vad dessa kallas) som gäller!

/ Martin


Farsdag

Jag visste det! Det blev söndag nu igen, den här veckan också.. Tydligen så kommer man inte undan. Eller finns det kanske någon trollformel för det? "Hur man trollar bort söndagen". Nää, jag tror väl inte det.. Men det är ju trots allt farsdag idag. Då måste man ju baka något smaskigt och det är precis vad jag tänker göra idag - BAKA! Kul va?

/ Sofia


FC Barcelona - el equipo del mundo

Efter hotelltrubblet kastade vi oss iväg på match, efter att jag kommit på att matchen var på lördag och inte på söndag som mamma och pappa trodde. FC Barcelona mot Almería. Vi var modiga och tog metron (tunnelbanan) dit och det var en hel vetenskap bara hur man skulle få sin biljett. Metron blev smockfull efter våran station Liceu. Packade sillar, släng er i väggen, vi var värre! Men fram kom vi iallafall. Barças hemmaarena, Camp Nou (eller Nou Camp, man verkar kunna säga båda), är den största i Europa och den var verkligen STOOR! Där satt jag och nästan 100 000 andra (okej riktigt så många var det inte, för det var inte fullsatt, men arenan tar ca100 000 åskådare)! Alla storstjärnor var med (!) och givetvis vann Barcelona. 5-0 blev det (det är så kul för jag vet att Sofia inte kan något om/är intresserad av detta. Men stå ut!) och till slut fick även an Slem (Hleb) komma in! Haha!:D

 Det var häpnadsväckande och fascinerande men mest av allt chockerande att se att det fanns typ 60 000 människor som är mer entusiastiska och lever sig in i spelet mer än pappa! I jämförelse med dem var pappa lugn som en staty! Och av alla dessa människor var det tre som var missnöjda: två Almería-fans, och så mama som ville ha spänning och en jämnare match. Men alla vi andra var nöjda för att vi fick se massa mål och en väldigt bra fotbollsmatch!

/ Martin


Bland blommor, bin & mörka datasalar

Här sitter vi nu -  jag, Maadelen och Anton. Det är både tyst och lugnt här i skolans datasal, nästan alla andra har gått hem för dagen och det är mörkt överallt. Vi kämpar för livet med den nedrans svenskan, men den tycks gå väldigt sakta framåt. Detta tack vare bloggning och Antons intressanta föredrag om blommor och bin.  

/ Sofia

En kväll i november

Mörkt ute när man kommer hem från skolan.. Ögonlocken känns tunga. En kopp kaffe och en riktigt stor vaniljglass skulle sitta fint. Men jag får nog allt nöja mig med två saftiga mandariner istället. Lika gott det också faktiskt! Men jag tror att jag börjar komma på andra tankar än svenskan. Fy skäms på dig Fia. Men det är ju så förbaskat tråkigt. Jag tror jag måste utföra trollformeln för sällskap. Tyvärr har inte grannen några äpplen längre på sina äppelträd, attans också!

/ Sofia

Super-tips!

Skulle du vilja vara osynlig? Har du lika dåligt minne som mig? Kanske ska man prova en ny variant när inget annat fungerar? - TROLLFORMLER!

För minnet
Plocka sex späda gullvivsblad och koka dem mjuka. Låt dem svalna och bind fast dem i pannan. Försök minnas varför du gjorde det om någon frågar.

För att bli osynlig
Lägg libbstickeblad i ett ruttet blomvatten. Tillsätt en lila rock. Låt dra tills den luktar lagom. Sätt på dig den. Sen vill ingen se dig.

För att få sällskap
Plocka ett omoget äpple från översta grenen i grannens största äppelträd. Stick i nålar och vråla ett namn. Inom fem minuter kommer det någon.

Mja, vi får väl se om det fungerar. Minnesformeln kan ju vara värd att testas! XD


/ Sofia


Glädjedödare nr 2

Räkna matte som en galning på lovet.. TRÅKIGT! Räntor hit och index dit... SUCK! Jag tror jag dör.

/ Sofia

I Barcelona skiner solen!

Hola a todos!

Efter att pappa fastnat vid en tidning inne på Kupolen blev det bråttom. Men när vi väl kom fram hade vi typiskt nog god marginal. Min stol inne i planet var den hårdaste stol jag suttit i. Men annars var det bra, mycket plats åt benen och så kom vi iväg i tid. Kors i taket! En flygvärdinna/värd (hur säger man?) skulle läsa upp någon viktig information. Han började på spanska och då tänkte jag: nu ska jag hänga med och försöka förstå. Men jag hade inte en chans, det gick så fort. Sen tog han det på engelska och jag tänkte: men nu kommer jag ju förstå. Men icke! Det gick på tok för fort och det var långt över hastighetsbegränsningen kan jag lova! Sen tog han det på svenska (han var den enda i personalen som faktiskt kunde svenska) och då visste jag att nu kommer jag ju förstå, så är det bara. Men inte denna gång heller. Så inte ens på mitt eget språk så hann jag med. Pappa tror att de tävlar i vem som kan prata fortast.

När jag steg ur planet på Barcelonas flygplats El Prat så var den där: VÄRMEN!!! Och jag som hade tvivlat! +26 grader och sol! Så underbart! På hotellet höll vi på att inte få något rum. "It has been canceled", sa han i receptionen. Men vi fick ett till slut efter många om och men!

/ Martin

Vad händer i kväll?

Tänk om det för ovanlighetens skull skulle hända något riktigt ovanligt kul ikväll?! Hmm, vem försöker jag lura egentligen, det är alltid lika dött och trist i Malung.. Men det är ju inte förbjudet att hoppas i alla fall..!

/ Sofia 


RSS 2.0